fbpx
Ga naar de inhoud

Langer genieten van je vakantie – 5 tips

Heerlijk genieten. We hebben maar 20 dagen vakantie. Die moet je echt laten renderen.

Genieten van je vakantie

Kan jij tijdens de vakantie ook zo genieten van de rust, de ontspanning, de connectie met je geliefden en het plezier? Dan wil je natuurlijk dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden.

Want voor je het weet zit je weer in de ratrace. En wordt je vakantie een vage herinnering. Zeker in deze uitdagende tijden wil je het maximum halen uit je vakantie. Meer nog.

Omdat we niet weten wanneer onze volgende vakantie zal kunnen doorgaan, wil jij de herinneringen van deze vakantie wellicht ook in een doosje stoppen. Zodat je er stilletjes nog wat van kan nagenieten.  Met deze 5 eenvoudige tips lukt het je vast!

Tip 1: Geniet bewust

Belevenissen worden herinneringen en herinneringen worden vergeten. Tenzij je bewust geniet. Dan registreer je op mooie momenten bewust wat je hoort, ziet, ruikt en voelt. Zo sla je de belevenis veel completer op en is ze makkelijker terug te halen

Geniet bewust en gebruik daarbij al je zintuigen. Geurherinneringen zijn de krachtigste ankers die er zijn.

Tip 2: Neem een stukje van je vakantie mee je werkjaar in

Wist je dat geuren de beste prikkels zijn om herinneringen weer op te halen? Dus kook met de specerijen die je meebracht of leg je lavendel-geurzakjes van die Provençaalse markt ook echt in je sokkenlade. Telkens je die geur ruikt, ontwaakt in je hoofd meteen weer dat vakantiegevoel.

Een souvenir van je vakantie kan vanalles zijn.

Dit parfum maakte ik tijdens mijn vakantie. Zo kon ik een heel jaar lang na-genieten van mijn vakantie in de Provence, enkele jaren geleden.

Tip 3: Eerst landen dan pas lanceren

De laatste dagen van je vakantie bepalen eigenlijk de rest van het jaar. Neem dus na je reis nog een paar dagen rustig de tijd om echt thuis te komen, al is het maar een weekend. Tijdens deze dagen maak je jouw huis, je lichaam en je hoofd klaar voor de switch die er hoe dan ook komt.

Plan die dagen geen afspraken in maar ga boodschappen doen, kook al wat op voorhand en kijk je werkgarderobe na. Telefoontjes of familiebezoekjes met vakantieverhalen spaar je voor de eerste werkdagen. Dan stop je zeker op tijd met werken. Zo duurt de vakantiepret nog langer.

Nier rechtstreeks van het vliegtuig naar kantoor. Eerst een paar dagen landen en klimatiseren.

Tip 4: Laat je bioritme alvast wennen

Dolce far niente… dan valt iedereen terug op zijn natuurlijk bioritme. Jammer genoeg komt dat vaak niet overeen met het werkritme. Neem dus de tijd om zachtjes aan weer op tijd naar bed te gaan. Het advies is om je slaaptijd met telkens een kwartier te vervroegen. Zo vermijd je slapeloze nachten en uitputting de volgende ochtend.

If you don't like where you are... MOVE! You are not a tree

Tip 5: Move

Ken je deze quote al:  If you don’t like where you are… Move! You are not a tree

Ben je terug aan de slag en merk je dat ondanks alle bovenstaande tips het toch niet lekker loopt? Roep dan de hulp in van een professional.  Waarschijnlijk ben je het afgelopen jaar te diep gegaan. En heeft toxische stress je in haar greep. Een gezond stressmanagement en gezonde zelfzorg doorheen het jaar maken dan een wereld van verschil. 

In mijn gratis online training 'Naar Balans, Harmonie en Veerkracht' leg ik je uit hoe jij  het stuur van je leven weer helemaal in eigen handen kan nemen. Zodat ook jij meer en langer kan genieten van je vakantie... en van de 345 andere dagen van het jaar.

Schrijf je hier in voor deze waardevolle online training - ze is gratis. 

Ook jij bent geboren voor geluk! Echt waar. Het geluk zit in jou... maar het komt er niet vanzelf uit. Het is helemaal oké wanneer je daar nu eventjes hulp bij nodig hebt.

Druk op deze knop en hoor meer over de training

×

Volg ons op Facebook

>