fbpx
Ga naar de inhoud

Meer doen in minder tijd

Als je een winkel zou openen waar je tijd en ruimte verkocht dan was je rijk. Dat bedacht ik me enkele jaren geleden. Want ik had altijd meer werk dan ik tijd had. En ik denk dat ik hier niet alleen in ben. Daarom heb ik gezocht en gevonden hoe je dat kan omkeren. Meer doen in minder tijd , dus. Daarover lees je meer deze blog.

Dit klinkt misschien bekend: Je helpt waar je kan. Je blust brand(je) na brand(je). Het lijkt wel of je staat te tennissen tegen een onstuitbare ballenmachine. Telkens een nieuwe bal.
U vraagt, wij draaien. Aan je echte werk, lijk je maar niet toe te komen.  Integendeel, je lijkt steeds verder achterop te raken.

Je hebt het gevoel dat je achter de zaken aanholt. Het voelt alsof je faalt. Want je krijgt het maar niet onder controle. En je voelt je zwak of schuldig. Vermoeid. Uitgeput. Leeg.

Herkenbaar? Dan zit je gevangen in de ‘ratrace’. Toxische stress heeft je in haar greep. Daardoor verlies je de pedalen.

Als jij daar iets aan wil doen dan is deze blog voor jou. Wil jij weten hoe je onder die toxische stress uitkomt? Zodat je weer greep krijgt op je leven.  Meer kan doen in minder tijd? Zodat ook jij meer tijd over houdt voor de leuke dingen. Zodat ook jij weer kan genieten. Wil jij ook rust in je hoofd?

Het kan anders

Helemaal niet gek dat je het anders wil. Want in de ratrace is het helemaal geen pretje. Veel mensen zoeken controle over hun tijd en hun agenda. Je hebt tenslotte maar 16 wakkere uren per dag. Die wil je wel zo goed mogelijk besteden.

Vroeger dacht ik dat die ratrace de enige manier was. Ondertussen weet ik dat het anders kan. En beter. 

Hieronder zie je hoe je het weer in de hand krijgt. Als je van die toxische stress af wil, pak je het grondig aan. Zodat jij écht gelukkig wordt. Geluk zit in je, maar daar komt het niet vanzelf.

Toxische stress is de grootste tijdrover

Denk jij dat prutsen of wachten de oorzaak zijn van tijdverlies? Mis. De echte oorzaak is toxische stress. In mijn online training leg ik haarfijn uit hoe je aan toxische stress komt.  

Heb je wel eens een video gedownload op je pc en terwijl nog wat anders proberen te doen op diezelfde computer? Dan weet je vast hoe traag het dan gaat. Door het downloaden is er niet genoeg ruimte meer vrij om al die andere dingen vlot te doen.

In ons hoofd gebeurt precies hetzelfde. Stel, je rijdt met de wagen. Je komt aan een heel ingewikkeld en druk kruispunt. Je kind vraagt je op dat moment: Mama, wat eten we vanavond.  Dan duurt het even voordat je de vraag registreert. Het duurt nog langer voordat je antwoord geeft. Want je hoofd kan maar aandacht geven aan één ding tegelijk.

Stress betekent dat je hoofd bezig is met een bedreiging. Die bedreiging kan bewust of onbewust zijn. Meer hierover in mijn online training. Terwijl je hoofd daarmee bezig is, kan het niet bezig zijn met het lezen van een ingewikkelde mail. Je leest de mail een paar keer voordat je hem echt begrijpt. Door de toxische stress heb je dus meer tijd nodig om hetzelfde te doen.

Ook mis je dingen. Maak je meer fouten. Allemaal omdat je hoofd bezig is met die bedreiging. Zo breng je uit de supermarkt de verkeerde yoghurt mee. Omdat je het label niet goed gelezen hebt. Dat is onschuldig. Maar in je job is dat erger. Daar moet je jouw fouten herstellen. En dat kost nog meer tijd.

Bij stress ga je dingen op automatische piloot te doen. Dat verbruikt minder energie. Plus, het bespaart ‘ruimte op onze processor’.  Je denkt niet na voordat je een vraag beantwoordt. Zo zeg je vaker ‘Ja.’ Ongewild.

Snel van die toxische stress afkomen dus. Dat is de boodschap. Zodat jij weer beschikt over jouw volledige intellectuele en geestelijke vermogens. Je doet dan alles weer op normale snelheid en zonder fouten. Zonder toxische stress heb jij de volledige controle.

3 tips om verlost te geraken van toxische stress

TIP 1 : Vergaar kennis

In mijn praktijk ervaar ik dagelijks hoe weinig mensen weten over stress. Daardoor zitten ze vaak veel verder in het rood dan ze denken. Erger nog: ze komen vaak pas bij mij als ze aan hun 2de of 3de burn-out bezig zijn. En dat is heel jammer natuurlijk.

Vroeger gaf ik hen tijdens de eerste sessie psycho-educatie over stress, de oorzaken en de gevolgen. Maar dat heb ik nu in mijn gratis online training gestopt. Want deze informatie is te belangrijk om enkel aan ‘the happy few’ te geven.

TIP 2 : Bepaal hoe toxisch jouw stress al is

Meten is weten. Er zijn verschillende stadia. Al schrikken heel veel mensen wanneer ze de diagnose van overspanning of burn-out krijgen. Terwijl ze al heel wat signalen hebben gekregen die hun een duidelijk beeld hadden kunnen geven van de toxiciteit van hun stress.  

TIP 3 : Stressmanagement

Je krijgt die toxische stress uit je systeem door er gericht aan te werken met stressmanagement technieken. Eén van die technieken leer je in de online training ‘Balans, harmonie en veerkracht’  .

Als je wilt weten hoe je aan die toxische stress komt,
wil je graag concreet aan de slag met een fantastische stressmanagementtechniek ...
dan vandaag nog in voor de volwaardige online training 'Naar balans, harmonie en veerkracht'.    
Deze online training is super waardevol én kosteloos! 

__CONFIG_colors_palette __ {"active_palette": 0, "config": {"colours": {"70929": {"name": "Main Accent", "parent": - 1}}, "gradients": []}, "paletten": [{"naam": "Standaard palet", "waarde": {"kleuren": {"70929": {"val": "rgb (167, 172, 91)"}}, "verlopen" : []}, "origineel": {"kleuren": {"70929": {"val": "rgb (19, 114, 211)", "hsl": {"h": 210, "s": 0,83, "l": 0.45}}}, "gradients": []}}]} __ CONFIG_colors_palette__
Ja, ik registreer me voor de gratis online trainingKrijg directe toegang
×

Volg ons op Facebook

>