fbpx
Ga naar de inhoud

Persoonlijke groei – Waarom het net nu zo belangrijk is

Waarom is persoonlijke groei net nu zo belangrijk?

Persoonlijke groei is niet moeilijk. Of, dat hoeft het niet te zijn. Iedereen kan namelijk groeien. Meer nog: iedereen moet groeien. Want dat is een basisbehoefte van elke mens. Waarom het net nu zo belangrijk is, ontdek je in deze blog.

Persoonlijke groei - Waarom het net nu zo belangrijk is

Persoonlijke groei - zeker nu

De maand september link ik altijd aan persoonlijke groei. Maar waarom is het net nu zo belangrijk om dit topic in de kijker te zetten? Omdat persoonlijke groei het enige duurzame antwoord is.

Wanneer ik deze blog schrijf, is de corona pandemie ruim 1,5 jaar het hoofdpunt in elk nieuwsbulletin. We spartelden de afgelopen tijd door mondkapjes-gedoe, lockdowns en vaccinatie perikelen. Kleine en grote drama’s in ons leven waren daar het gevolg van.

Denk maar aan overlijdens van geliefden, zonder begrafenis. Angst en paniek, door media gezaaid. Warrige beleidsvoering. Mis-communicatie. Om nog maar te zwijgen over al dat thuiswerken, in combinatie met kinderen die afstandsonderwijs moesten volgen.

Je moet het toch maar doen: zonder enige uitlaatklep of is het oplaad-mogelijkheid al die extra stress erbij nemen. En de onzekerheid. En de onduidelijkheid. Want hoe lang gaat dit nog duren? Wat is op dit moment de regel als je naar het buitenland wil? Of weer naar huis wil komen?  Niemand die het echt weet.

persoonlijke groei is een basisbehoefte van elke mens

Persoonlijke groei is een basisbehoefte van elke mens

Ons instinct: Tanden op elkaar en doorbijten

Anderzijds hoorde ik in mijn praktijk vaak dat men ‘het niet zo erg vond, die corona’. Want je kon nergens heen. Er werd zoveel minder van je verwacht.

En toch, … het bracht heel wat meer stress mee. Die we vanuit overlevingsinstinct gaan weg-rationaliseren. Want die emoties van angst, onrust, machteloosheid en onwetendheid zitten maar wat in de weg. Dus we duwen ze weg. Zetten onze tanden op elkaar. En bijten door.

Maar emoties laten zich niet zomaar weg duwen. Daar komen problemen van. Uitgestelde stress reacties, noemt men dat.

En daar waarschuwen de experten ons nu net voor. Door die uitgestelde stress reacties staan we voor een nieuwe burn-out golf. Want we hadden erg uitgekeken naar ‘na Corona’. Alleen blijkt dat geen moment te zijn. Het is eerder een proces, dat jaren kan gaan duren.

Persoonlijke groei - zeker nu om burn-out te voorkomen

Deze zomer had dé zomer van de eeuw moeten worden. Laat persoonlijke groei jouw batterij opladen.

De (natste) zomer van de eeuw

En wat de zomer van de eeuw had moeten worden… bleek de natste zomer van de eeuw te zijn. Niet echt iets om vrolijk van te worden. Verder wordt alles veel trager dan verwacht weer normaal. Het nieuwe normaal dan nog.

En dat eist zijn tol. Of we nu willen of niet. We zullen extra moeten gaan investeren in onze veerkracht. Want ons stress systeem is erg op de proef gesteld de laatste jaren.

Persoonlijke groei – als het leven pijn doet

Met de Energie-methode™ help ik ruim 9 jaar ondernemende vrouwen met hun persoonlijke groei.

Want tijdens periodes van stress, overspanning en burn-out is die groei het enige wat je kan helpen. Persoonlijke groei haalt je niet enkel uit de burn-out.  Nee, het zorgt er ook voor dat je er nooit meer in terecht komt.

persoonlijke groei is een basisbehoefte van elke mens

Persoonlijke groei is een basisbehoefte van elke mens

Persoonlijke groei is een basisbehoefte van elke mens

Weet dat stress een overlevingsreactie is van ons systeem. Met vechten en vluchten probeert ons brein onze overlevingskansen te maximaliseren.

Door persoonlijke groei breid jij als het ware jouw gereedschapskoffer uit. Waardoor jij nog meer tools hebt om een nieuwe ‘bedreiging’ af te wenden.

Persoonlijke groei is dus niet enkel een basisbehoefte. Het is ook heel natuurlijk.

Effecten van persoonlijke groei - vruchten plukken

Vruchten in overvloed, van persoonlijke groei.  Zaai vandaag en oogst morgen. 

Effecten van persoonlijke groei

  • verlaagt je stressgevoeligheid
  • vergroot je veerkracht
  • geneest burn-out en overspanning
  • duurzame bescherming tegen burn-out

De stappen die je nodig hebt om duurzaam te groeien, leg ik je graag uit in de exclusieve online training  ‘Naar balans, harmonie en veerkracht’. Want jij kan het ook. Schrijf nu in voor deze gratis training

Persoonlijke groei is voor iedereen

Iedereen kan groeien. Want persoonlijke groei is jouw natuur.

Ben jij bang dat jij dat niet kan, groeien? Of heb je de moed niet? Dat geluk niet voor jou is weggelegd? Vermoeidheid en frustratie. Want je doet zo hard je best. Maar het ligt er niet aan dat je niet genoeg je best doet. Je pakt het gewoon verkeerd aan. Omdat niemand jou vertelde hoe je dit goed doet.

Als je echt wil weten hoe het zit. Volg dan gewoon de gratis online training.  Want zodra jij  het juiste doet op het juiste moment, kan jij ook echt gelukkig worden in dit leven.

Persoonlijke groei - groeikracht - activeren - in het webinar ontdek je hoe

In het webinar ontdek je hoe jij jouw groeikracht kan activeren

Druk op deze knop voor meer info over de training

>