fbpx

Stress  de  Baas

 • Als ondernemende vrouw en moeder heb je soms wel 10 ballen in de lucht. Je doet er alles aan om alles op rolletjes te laten lopen. Soms lukt het om jouw stress de baas te worden, soms ook niet.
 • Het lijkt alsof jij de enige bent die ziet hoe hard jij aan het ploeteren bent.
 • Je denkt: Als iedereen rond mij happy is dan ben ik gelukkig. Alleen lijkt die dag, maar niet te komen.

Lees snel verder, als jij het ook beu bent om altijd brandjes te moeten blussen.
En ontdek wat jij eraan kan doen. Zodat ook jij kan beginnen aan het leven waarvoor je geboren bent. 

Hi, ik ben Annelies De Roover. Mama van 2 dochters. Onderneemster.

Organisatorische duizendpoot. Levensgenieter. Altijd met de glimlach.

Eerlijk en open. Levenslustig. Zachtmoedig. Gepassioneerd. Gelukkig.

Mezelf.

Ik ben hier om jou te helpen. Annelies De Roover

Ik heb het geheim ontdekt van veerkrachtige vrouwen

10 jaar onderzoek en opleiding hebben mij geholpen het geheim te ontdekken van al die vrouwen die moeiteloos alle ballen in de lucht houden én tegelijk zelf in balans blijven. 

Er bestaat een manier om mama, partner en ondernemende vrouw te zijn - in contact met jezelf. Zodat je een gelukkig, energiek en performant leven kan leiden. Je moet jezelf eerst tegenkomen voordat je jezelf kan zijn. Als je stress ervaart, voel je goed jouw grenzen. Dat is het signaal dat je jezelf tegenkomt. 

Wat ik ontdekte

Ik heb o.a. het volgende ontdekt: 

 • Een gestreste mama is ongelukkig. Daardoor kan ze niet zo'n goede mama zijn als ze wil.  
 • Iedere vrouw die het contact met zichzelf kwijt is, voelt zich tekort schieten.
 • Zodra een vrouw in de overlevingsmodus zit, ziet ze haar partner meer als last dan als lust.
 • Een vrouw die geen passie in haar werk legt, moet zich voort slepen.
 • Elke overvraagde vrouw maakt fouten. Daardoor voelt ze zich schuldig en schaamt ze zich.

Wie de lat hoog legt, gaat er makkelijker onderdoor

Als vrouw ben je de spil van je gezin en familie. Ben je onderneemster? Dan ben je de spil van jouw bedrijf, voor je medewerkers en je klanten. Als je dan alles niet meer geregeld krijgt, geeft dat veel frustratie. Je voelt jezelf falen. Dan ben je niet trots op jezelf.


Meer nog: je krijgt steeds meer last van dat knagend schuldgevoel. En innerlijke onrust.  Zodat je steeds minder zelfvertrouwen krijgt. Je eigenwaarde verlaagt en zo ook je veerkracht. En je probeert al langer hoe meer controle te grijpen. Maar het glipt je door de vingers, als water.


Perfectionisme en controle zijn grote bronnen van stress. Ben jij perfectionistisch van aard? Dan leg jij de lat hoog voor jezelf (en ook voor anderen). 


Wat je zelf doet, doe je beter. Toch? Maar er zijn gewoon niet genoeg uren in een dag om àlles zelf te doen. En dan raak je gefrustreerd en heel gestrest. Helemaal niet fijn voor jouw omgeving. En ook niet voor jezelf. Je wil er wel wat aan doen. Maar wat dan? En hoe?

Goede en slechte stress

Er zijn 2 soorten stress: Eustress & Distress

Eustress is de stress die je ervaart terwijl je iets doet dat je leuk vindt. Het is ook iets wat je goed kan. Iets wat je toch net buiten je comfortzone brengt. Het doet je groeien. Het zorgt ervoor dat je schittert en straalt. Bv. zoals een muzikant voor een optreden.


Distress is de stress die je ervaart wanneer je iets moet doen dat je niet goed kan en ook niet graag doet. De rek tussen wat je kan en het gewenste resultaat is te groot. Het zorgt voor paniek. Daarom ga je onderpresteren.

Distress is rampzalig voor je gezondheid

Distress is een overlevingsmechanisme. Stel je voor: je loopt als oervrouw in de savanne. Er staat plots een sabeltandtijger voor je neus. Dan schiet je volledige distress-systeem in werking om je te helpen overleven. Je gaat vechten of vluchten. Dat systeem werkt prima. Maar, wanneer je voor de derde keer voor het rode licht staat. Dan is er geen tijger en toch wordt het systeem geactiveerd. Daar wringt het schoentje.


Het systeem werkt weliswaar. Maar veel vaker dan nodig.  Daardoor raak je overgevoelig voor stressoren in je omgeving. Je schiet dan alsmaar sneller en meer in distress. Daarom ga je vechten (roepen, schelden, slaan, dingen stuk maken) of vluchten (wijntje, pijnstiller, chocolade, sporten). 


Of nog erger: je maskeert jouw gevoelens. En je zwijgt, doet niets. Je houdt jezelf in of bevriest. Dit doe je dan niet één keer, maar soms wel 10-tallen keren per dag. 

Overprikkeld stress-systeem

Je stress-systeem raakt overprikkeld en uitgeput. En ook je lichaam krijgt last van al dat vluchten, vechten of bevriezen. In extra kilootjes, sportblessures, pijn of een lege bankrekening.


Je kop in het zand steken en de signalen negeren of nog meer verstrooiing zoeken (lees: vluchten) is de meest gemaakte fout - niet alleen door jezelf maar ook door je omgeving. Het duurt vaak even voordat je doorhebt dat er echt iets grondig mis is. 

Zo herken je de alarmsignalen

Teveel stress gedurende een lange periode is ongezond. Zowel geestelijk als lichamelijk wordt het zwaarder. Je grijpt vaker naar pijnstillers. En je ziet je kiné of osteopaat steeds vaker. Of je gaat naar de huisarts met vage klachten. En gewoon door de dag krijg je last van kleine kwaaltjes. Als je alles bij elkaar zou optellen, weet je dat er iets niet klopt.


Jouw emoties swingen soms de pan uit. En tegelijk lijkt het soms wel of niets meer voelt. Maar je wil je omgeving niet belasten. Daardoor trek je jezelf wat terug. Je schaamt je wat over je kwaaltjes en tekortkomingen. Zo kunnen anderen je niet helpen.  Waar moet je dus op letten? Dat lees je hieronder. 

Signalen van teveel stress

Lichamelijke symptomen

 slecht slapen, nek- en schouderklachten, maag- of darmissues, ...

Emotionele symptomen

onverwacht heel boos worden, je leeg voelen, drukke plekken vermijden, ... 

Mentale symptomen

moeite met lezen, kleine dingetjes vergeten, niet meer op woorden kunnen komen, ...

Merk je bij jezelf één of meer van deze signalen? Dan is het nu tijd om in te grijpen.
Zo kan je terug in je kracht komen. Door het goed aan te pakken, kan jij nu de beste versie van jezelf worden. 

Waarom je er iets aan wil doen

 • Als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je telkens opnieuw hetzelfde resultaat.
  Tijd om wat anders te proberen. Want gewoon verder blijven doen en hopen dat er vanzelf wat verandert, dat was volgens Einstein een teken van waanzin. 
 • ... of erger
  Mijn vader heeft 3 burn-outs gehad. En ik heb zelf ook op de rand van de afgrond gestaan. Geloof me, het was geen pretje. Voor mijn vader niet, voor mij niet en voor mijn kinderen niet. En dat wil je toch vermijden.
 • Je verdient het
  Jij en je kinderen, partner, familie, vrienden, jouw medewerkers en collega's en jouw bedrijf verdienen de beste versie van jou. Echt, jij bent een fantastische madam, alleen ben je nu zo moe.  Zelf zie je het misschien niet op dit moment. Misschien geloof je er al niet meer in. Maar ik wel. Ik geloof écht dat iedereen de kracht in zich heeft om het stuur om te gooien. Dus ook jij. Ja,  ik geloof in jou. Nu jij nog.
 • Het kan anders
  Ik heb zelf meer dan 10 jaar onderzoek gedaan en ik weet dit: Je bent niet alleen. Waar jij nu mee kampt, is een normaal verschijnsel in deze tijd. En waar jij tegenaan loopt, is heel logisch te verklaren op dit moment in jouw leven. Gelukkig ontdekte ik hoe je er snel doorheen kan komen en weer kan gaan stralen. Als ik het kan, kan jij het ook.

Hoe jij jouw stress de baas kan worden

Ik was zelf ondernemende mama van 2 tieners en een partner met een handleiding, 2 jobs, opleidingen, verbouwingen, verhuizingen, hulpbehoevende ouders en een sociaal leven.


Dus ik hoef je niet te vertellen dat ik zelf ook heel wat stress ervaren heb. Mijn onderzoek ben ik gestart om zelf niet nóg verder af te glijden. Want ik wilde niet in de afgrond crashen.  Dit onderzoek bestond o.a. uit een internationale bevraging bij meer dan 200 vrouwelijke burn-out survivors.


Ik volgde opleidingen rond stressmanagement, communicatie, positief opvoeden, NLP, Transpersoonlijke coaching & counseling, Mindfulness, psychologie, enz.  Al die dingen heb ik eerst zelf toegepast. Wat de moeite waard was, heb ik dan ook in mijn leven geïntegreerd. 


Vandaag heb ik balans, harmonie en veerkracht in mijn leven. Daarop heb ik gezocht naar een manier om al die kennis en ervaring door te geven aan andere vrouwen.

Mijn droom? Een wereld waarin elke vrouw zich opricht tot haar volle lengte. Als een baken en voorbeeld voor haar kinderen en haar omgeving. Gefocust, performant en trots op wie ze is. Gelukkig. 

10 jaar onderzoek en 50.000€ later heb ik ze:

Dé sleutels voor meer balans, harmonie en veerkracht

Met deze sleutels hebben al 1000 den vrouwen de vonk in zichzelf hervonden. Daardoor leven zij nu hun dromen. Zij hebben die eindeloze energiebron in zichzelf gevonden. Ze weten wie ze zijn. Wat ze willen. Hoe ze dat nog kunnen krijgen ook.  In contact met zichzelf en met hun omgeving. Met een gezonde eigenwaarde. En zelfvertrouwen. Hoop. Geluk. Een heerlijk vervuld leven.

Deze sleutels zijn er ook voor jou.

Ontdek ze in STRESS DE BAAS

Ik heb Stress de Baas  ontwikkeld om jou dé oplossing te geven.
Om ook te kunnen wat al die 1000-den vrouwen vòòr jou deden. Zodat ook jij kan leven in balans, harmonie en met veerkracht en bovenal: bruisend en energiek.

Het is absoluut de snelste weg van stress en overspanning naar balans, ontspanning, focus en geluk. 

Programma

 • 1
  In de eerste plaats ontdek je de blokkades die ervoor zorgen dat je hier telkens weer in terecht komt. Zodat jij gericht kan ingrijpen.
 • 2
  Verder ontdek je de factoren die jou extra stressgevoelig maken. In jezelf en in je omgeving. Je krijgt ook mee hoe je hiermee om moet gaan en welke factoren je kan aanpakken. 
 • 3
  Bovendien leg ik je uit welk stappenplan jij moet volgen om hier voor eens en voor altijd van af te komen. Want ja dat kan. En meer nog: jij kan dat ook.
 • 4
  EXTRA: Tijdens het Stress de Baas seminar oefenen we een aantal praktische technieken in om jouw stress én energie gedurende de dag te reguleren. Zo leer je hoe jij een hele dag focus kan houden zonder jezelf leeg te geven.  

Enkele vrouwen die al vanuit passie leven

Stress de Baas heeft mijn ogen geopend

"Stress de Baas heeft mijn ogen geopend! Een echte aanrader voor wie klaar is met stress en wil weten hoe de vork echt in de steel zit. En die er vanaf wil! Dankjewel Annelies!"

Wiktoria
- Interieurarchitect, paardenfluisteraar, gepassioneerd ecologist

2020 is het jaar waarin ik werd herboren

"Bedankt Annelies, voor alle inzicht, wijsheid en kracht die je aan ons sterke vrouwen geeft. Dit is echt onbetaalbaar! 2020 is voor velen een triestig jaar.

Voor mij was 2020 het jaar waarin ik herboren werd.

Echt, 1.000 × dank!"

Helen
- Huisarts, mama van een vurige hSP'er, eenvoud-zoeker

Ik ben zò blij dat ik deelnam aan Stress de Baas

"Ik ben zo blij dat ik deelneem aan deze sessie van Stress de Baas!

Op voorhand had ik schrik om in kleine groepjes te werken en iets te moeten zeggen. Maar dat was compleet onnodig! 


Dit voelt eerder vertrouwd aan. Ik heb zelfs energie ondanks dat ik weinig heb geslapen vannacht. Daar zit jij ongetwijfeld voor iets tussen, Annelies!
Alvast bedankt."

Christ'l
- deelneemster aan Stress de baas op 14.01.2023 
   via chat tijdens het seminar

Ik ben veel meer 'IK' en dat is gewoon heel fijn!

"Communicatie, zelfvertrouwen, grenzen... 't was een hoopje ongeregeld.

Daardoor ontrafelde ik stapje per stapje.

Nu plant ik zaadjes en heb vertrouwen in iets bloeiends.

Ik ben veel meer 'IK' en dat is gewoon heel fijn!  Dank je wel Annelies!"

Bola de fuego ☄️Jacinta
- Mooimaker, Onderneemster in de dop, Mama van 2 straffe madammen

Van chaos en stress naar structuur en ontspanning.

"Nadat mijn lichaam aan de alarmbel trok, moest ik ingrijpen. Vermoeidheid bepaalde mijn doen en laten.  Ik wist heel goed dat ik teveel hooi op mijn vork had. Maar ik slaagde er zelf niet in om de cirkel te doorbreken. Ik dacht: Als 27-jarige moet ik dat toch allemaal wel kunnen?!


Bij Annelies voelde ik meteen: zij gaat mij hier doorheen helpen! En jawel, dat gebeurde. Met Stress de Baas gaf Annelies de aanzet. Ik koos ervoor om in te stappen in haar 6 -maanden programma. Daar ontdekte ik wat voor mij echt belangrijk is.


Door haar heb ik 'Nee' leren zeggen tegen dingen die mijn energie wegnemen. Het is een verademing dat ik nu 'Ja' kan zeggen tegen dingen die me energie geven, zonder schuldgevoel. 


Nu heb ik nu de touwtjes van mijn leven terug in handen. Ik heb heel wat minder ballen in de lucht nu. Zodat ik terug ontspannen door het leven kan gaan.

Ik ben Annelies dan ook enorm dankbaar voor de ommekeer die ze bij mij teweeg heeft gebracht.  Eeuwige dank!"

Lendy Jacobs
- Onderneemster in bijberoep, Eigenaar van ByFonzie, Baasje van Fonzie, Verbouwer

Mijn leven is tekort om niet te stralen!

"Eerst startend co-ouderschap en motivatieproblemen op het werk. Daarna fysieke klachten zoals maagproblemen en migraine doken in mijn leven op.  Dankzij de tools van Stress de Baas kon ik snel opnieuw aan de slag.  


Annelies heeft me zowel op privé als op werkvlak heel veel inzichten gegeven. Daardoor ben ik nu gelukkig. Het heeft ertoe geleid dat ik me over mijn grootste angst kunnen zetten en ik heb een tweede prachtige dochter.


Annelies spreekt heel vaak over mijn lach en dat ik een zonnetje ben dat kan stralen. Daar hou ik me steeds weer aan vast, want het leven is te kort om niet te stralen."

Stefanie Topolovec
- GOK-coördinator, Mama van 2
Kathleen straalt weer dankzij de Energy methode
Wiktoria koos voor ENERGY²
Zet de volgende stap naar een gelukkig leven in balans

Het volledige programma Stress de Baas live en helemaal voor jou

Als jij dus de beste versie van jezelf wilt worden, zonder schuldgevoel, chaos en stress in je leven, dan is er geen beter systeem. Dit is PRECIES wat ikzelf had nodig gehad om mezelf en mijn kinderen een hoop leed te besparen. Het zou mij 50.000 € en 10 jaar research hebben bespaard. 

Beveiligd betalen

Ik kan zeker stellen dat Stress de Baas mijn leven heeft veranderd in de positieve zin.

"Annelies heeft mij laten inzien dat mijn energie niet eindeloos is, dat ik keuzes moet maken en vooral ook tijd voor mezelf. Dankzij Stress de Baas bekijk ik het leven nu helemaal anders.


Daardoor stel ik mijn prioriteiten anders. Nu probeer ik te gaan voor de dingen die voor mij belangrijk zijn. Soms glij ik toch weer wat af naar mijn vroegere levensstijl en dan gebruik ik de truckjes die Annelies me leerde. 


Daarnaast kan ik ook altijd op de steun van mijn gezin rekenen die er mee op toezien dat ik niet herval. Ik kan zeker stellen dat Stress de Baas van Annelies mijn leven heeft veranderd in de positieve zin."

Inge
 - Adviseur en zelfstandige in bijberoep
Ontdek hoe jij ook écht gelukkig kan worden en een gelukkig leven vanuit passie kan krijgen
Annelies De Roover

Bedenker van Stress de Baas

Over Annelies

Annelies De Roover heeft meer dan 1.500 ondernemende vrouwen in België en Nederland geholpen, uit overspanning en burn-out.


Niet één heeft een terugval gehad. Het is haar missie om ondernemende vrouwen te leren (h)erkennen wie ze werkelijk zijn. Zodat ze controle grijpen in hun leven. En van daaruit met gezonde grenzen hun plek in de wereld écht in nemen.


Daarnaast is ze:

 • Mama van 2 tieners, met een handleiding
 • Energie transformator
 • Zaakvoerder Pop-coaching BV
 • Bedenker van de Energie-methode™

Kom jij ook naar Stress de Baas?

 • Theorie én Praktijk 
 • Individuele én Groepsoefeningen 
 • Live gegeven door een expert
 • Fysiek werkboek wordt aan huis geleverd 
 • Echte interactie met andere deelnemers 
 •  Veel extra's 

Als jij vandaag al wil beginnen

Wil jij in afwachting van de volgende editie van Stress de Baas alvast tips, inspiratie en bondgenoten ontmoeten? Sluit je dan aan bij onze Stress de Baas-community op Facebook.  Vraag vandaag nog toegang.

Veel Gestelde Vragen Over Het Seminar

Is zo'n online-seminar even interactief als een live event?

Hoe houd ik het een hele dag vol achter die computer? Is dat wel gezond?

Hoe krijg ik dit thuis geregeld?              

Krijg ik online wel evenveel waarde als in een live event?


Copyright - Balans Harmonie Veerkracht

×

Volg ons op Facebook

>