fbpx

Stress  de  Baas

 • Als ondernemende vrouw en moeder heb je soms wel 10 ballen in de lucht. Je doet er alles aan om alles op rolletjes te laten lopen. Soms lukt het om jouw stress de baas te worden, soms ook niet.
 • Het lijkt alsof jij de enige bent die ziet hoe hard jij aan het ploeteren bent.
 • Je denkt: Als iedereen rond mij happy is dan ben ik gelukkig. Alleen lijkt die dag maar niet te komen.

Lees snel verder als jij het ook beu bent om altijd brandjes te moeten blussen. En ontdek wat jij eraan kan doen. Zodat ook jij kan beginnen aan het leven waarvoor je geboren bent. 


Hi, ik ben Annelies De Roover. Mama van 2 tieners. Onderneemster. Organisatorische duizendpoot. Levensgenieter. Altijd met de glimlach. Eerlijk en open. Levenslustig. Zachtmoedig. Gepassioneerd. Gelukkig. Mezelf.

Ik heb het geheim ontdekt
van veerkrachtige vrouwen

10 jaar onderzoek en opleiding hebben mij geholpen het geheim te ontdekken van al die vrouwen die moeiteloos alle ballen in de lucht houden én tegelijk zelf in balans blijven. 

Er bestaat een manier om mama, partner en ondernemende vrouw te zijn - in contact met jezelf. Zodat je een gelukkig, energiek en performant leven kan leiden. Je moet jezelf eerst tegenkomen voordat je jezelf kan zijn. Als je stress ervaart, voel je goed jouw grenzen. Dat is het signaal dat je jezelf tegenkomt. 

Wat ik ontdekte

Ik heb oa. het volgende ontdekt: 

 • Een gestreste mama is ongelukkig. Daardoor kan ze niet zo'n goede mama zijn als ze wil.  
 • Iedere vrouw die het contact met zichzelf kwijt is, voelt zich tekort schieten.
 • Zodra een vrouw in de overlevingsmodus zit, ziet ze haar partner meer als last dan als lust.
 • Een vrouw die geen passie in haar werk legt, moet zich voort slepen.
 • Elke overvraagde vrouw maakt fouten. Daardoor voelt ze zich schuldig en schaamt ze zich.


Wie de lat hoog legt, gaat er makkelijker onderdoor

Als vrouw ben je de spil van je gezin en familie. Ben je onderneemster? Dan ben je de spil van jouw bedrijf. Als je dan alles niet meer geregeld krijgt, geeft dat veel frustratie. Je voelt jezelf falen. Je bent niet trots op jezelf.


Meer nog: je krijgt steeds meer last van dat knagend schuldgevoel. En innerlijke onrust.  Zodat je steeds minder zelfvertrouwen krijgt. Je eigenwaarde verlaagt en zo ook je veerkracht. Je probeert al langer hoe meer controle te grijpen. En het glipt je door de vingers, als water.


Perfectionisme en controle zijn grote bronnen van stress. Ben jij perfectionistisch van aard? Dan leg jij de lat hoog voor jezelf (en ook voor anderen). 


Wat je zelf doet, doe je beter. Toch? Maar er zijn gewoon niet genoeg uren in een dag om àlles zelf te doen. En dan raak je gefrustreerd en heel gestrest. Helemaal niet fijn voor jouw omgeving. En ook niet voor jezelf. Je wil er wel wat aan doen. Maar wat dan? En hoe?

Goede en slechte stress

Er zijn 2 soorten stress:

Eustress & Distress


Eustress is de stress die je ervaart terwijl je iets doet dat je leuk vindt. Het is ook iets wat je goed kan. Iets wat je toch net buiten je comfortzone brengt. Het doet je groeien. Het zorgt ervoor dat je schittert en straalt. Bv. zoals een muzikant voor een optreden.


Distress is de stress die je ervaart wanneer je iets moet doen dat je niet goed kan en ook niet graag doet. De rek tussen wat je kan en het gewenste resultaat is te groot. Het zorgt voor paniek. Daarom ga je onderpresteren.


Distress is rampzalig voor je gezondheid

Distress is een overlevingsmechanisme. Stel je voor: je loopt als oervrouw in de savanne. Er staat plots een sabeltandtijger voor je neus. Dan schiet je volledige distress-systeem in werking om je te helpen overleven. Je gaat vechten of vluchten. Dat systeem werkt prima. Maar, wanneer je voor de derde keer voor het rode licht staat. Dan is er geen tijger en toch wordt het systeem geactiveerd. Daar wringt het schoentje.


Het systeem werkt weliswaar. Maar veel vaker dan nodig.  Daardoor raak je overgevoelig voor stressoren in je omgeving. Je schiet dan alsmaar sneller en meer in distress. Daarom ga je vechten (roepen, schelden, slaan, dingen stuk maken) of vluchten (wijntje, pijnstiller, chocolade, sporten).  


Of nog erger: je maskeert jouw gevoelens. Je zwijgt. Je doet niets. Je houdt jezelf in. Je bevriest. En dat dan 10-tallen keren per dag. 

Overprikkeld stress-systeem

Je stress-systeem raakt overprikkeld en uitgeput. En ook je lichaam krijgt last van al dat vluchten, vechten of bevriezen. In extra kilootjes, sportblessures, pijn of een lege bankrekening.


Je kop in het zand steken en de signalen negeren of nog meer verstrooiing zoeken (lees: vluchten) is de meest gemaakte fout - niet alleen door jezelf maar ook door je omgeving. Het duurt vaak even voordat je doorhebt dat er echt iets grondig mis is. 

Zo herken je de alarmsignalen

Teveel stress gedurende een lange periode is ongezond. Zowel geestelijk als lichamelijk wordt het zwaarder. Je grijpt vaker naar pijnstillers. En je ziet je kiné of osteopaat steeds vaker. Of je gaat naar de huisarts met vage klachten. En gewoon door de dag krijg je last van kleine kwaaltjes. Als je alles bij elkaar zou optellen, weet je dat er iets niet klopt.


Jouw emoties swingen soms de pan uit. En tegelijk lijkt het soms wel of niets meer voelt. Maar je wil je omgeving niet belasten. Daardoor trek je jezelf wat terug. Je schaamt je wat over je kwaaltjes en tekortkomingen. Zo kunnen anderen je niet helpen.  Waar moet je dus op letten? Lees verder. 


Signalen van teveel stress

Lichamelijke symptomen

 slecht slapen, nek- en schouderklachten, maag- of darmissues, ...

Emotionele symptomen

onverwacht heel boos worden, je leeg voelen, drukke plekken vermijden, ... 

Mentale symptomen

moeite met lezen, kleine dingetjes vergeten, niet meer op woorden kunnen komen, ...

Merk je bij jezelf één of meer van deze signalen? Dan is het tijd om in te grijpen. Zo kan je terug in je kracht komen. Door het goed aan te pakken, kan jij nu de beste versie van jezelf worden. 


Waarom je er iets aan wil doen

 • Als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je opnieuw hetzelfde resultaat
  Tijd om wat anders te proberen. Want gewoon verder blijven doen en hopen dat er vanzelf wat verandert, dat was volgens Einstein een teken van waanzin. 
 • ... of erger
  Mijn vader heeft 3 burn-outs gehad. En ik heb zelf ook op de rand van de afgrond gestaan. Geloof me, het was geen pretje. Voor mijn vader niet, voor mij niet en voor mijn kinderen niet. En dat wil je toch vermijden.
 • Je verdient het
  Jij en je kinderen, partner, familie, vrienden, jouw medewerkers en collega's en jouw bedrijf verdienen de beste versie van jou. Je bent een fantastische madam, alleen ben je nu zo moe.  Zelf zie je het misschien niet op dit moment. Misschien geloof je er zelfs niet meer in. Maar ik wel. Ik geloof écht dat iedereen de kracht in zich heeft om het stuur om te gooien. Dus ook jij. Ja,  ik geloof in jou. Nu jij nog.
 • Het kan anders
  Ik heb zelf meer dan 10 jaar onderzoek gedaan en ik weet dit: Je bent niet alleen. Waar jij nu mee kampt, is een normaal verschijnsel in deze tijd. En waar jij tegenaan loopt, is heel logisch te verklaren op dit moment in jouw leven. Gelukkig ontdekte ik hoe je er snel doorheen kan komen en weer kan gaan stralen. Als ik het kan, kan jij het ook.

Hoe jij jouw stress de baas kan worden

Ik ben zelf ondernemende mama van 2 tieners en een partner met een handleiding, 2 jobs, opleidingen, verbouwingen, verhuizingen, hulpbehoevende ouders en een sociaal leven.... Dus ik hoef je niet te vertellen dat ik zelf ook heel wat stress ervaren heb. Ik ben mijn onderzoek gestart om zelf niet nog verder af te glijden. Want ik wilde niet in de afgrond crashen. 


Tijdens mijn onderzoek deed ik oa. een internationale bevraging bij meer dan 200 vrouwelijke burn-out survivors.


Ik volgde opleidingen rond stressmanagement, communicatie, happy opvoeden, NLP, Transpersoonlijke coaching & counseling, Mindfulness, psychologie, enz.  Al die dingen heb ik eerst zelf toegepast. Wat de moeite waard was, heb ik dan ook in mijn leven geïntegreerd. 


In mijn leven is er nu balans, harmonie en veerkracht. Verder heb ik gezocht naar een manier om al die kennis en ervaring door te geven aan andere vrouwen. Zo kan ik mijn droom waarmaken: een wereld waarin elke vrouw zich opricht tot haar volle lengte. Als een baken en voorbeeld voor haar kinderen en haar omgeving. Gefocust, performant en trots op wie ze is. Gelukkig. 

10 jaar onderzoek en 50.000€ later heb ik ze:

 sleutels voor meer balans, harmonie en veerkracht

Met deze sleutels hebben al 1000-den vrouwen de vonk in zichzelf hervonden. Daardoor leven zij nu hun dromen. Zij hebben die eindeloze energiebron in zichzelf gevonden. Ze weten wie ze zijn. Wat ze willen. Hoe ze dat nog kunnen krijgen ook.  In contact met zichzelf en met hun omgeving. Met een gezonde eigenwaarde. Met zelfvertrouwen. Hoop. Geluk. Een heerlijk vervuld leven.


Deze sleutels zijn er ook voor jou. Ontdek ze in 

STRESS DE BAAS

Ik heb Stress de Baas  ontwikkeld om jou dé oplossing te geven. Om ook te kunnen wat al die 1000-den vrouwen vòòr jou deden. Zodat ook jij kan leven in balans, harmonie en met veerkracht… en bovenal: bruisend en energiek.

Het is absoluut de snelste weg van stress en overspanning naar balans, ontspanning, focus en geluk. 

Programma

 • 1
  In de eerste workshop ontdek je hoe je emoties kan transformeren in plaats van je erdoor te laten overspoelen. Dus we gaan aan de slag met angst en buigen die om naar vertrouwen.
 • 2
  Tijdens het Stress de Baas-seminar, op zaterdag, gaan we aan de slag met weerstand. Zodat je een mindset krijgt die jou vooruit helpt in plaats van jou in de overlevingsmodus te houden. 
 • 3
  Verder ontdek je welke 3 stappen jij moet zetten om jouw oneindige energiebron te vinden. Zodat jij een gelukkig leven vanuit passie kan gaan leiden. En jouw plek in de wereld ook écht kan gaan innemen.  
 • 4
  Om te weten of jij extra stressgevoelig bent, is er de integratie workshop. Want misschien ligt het aan een teveel aan triggers in je leven. Verder kan jij direct aan de slag met de tips & tricks die je in deze exclusieve workshop krijgt. Kortom je krijgt alles om jouw leven heel wat meer stress-vrij te maken. 
 • 5
  EXTRA: Bij het Stress de Baas seminar horen ook nog twee individuele gesprekken: het intakegesprek én een groei-gesprek. Op die manier sluit jij dit mini-traject af met een concreet plan van aanpak. Zodat jij voor eens en voor altijd de beste versie van jezelf kan worden. 

Enkele vrouwen die al vanuit passie leven

"Ik ben veel meer 'IK' en dat is gewoon heel fijn!"

"Communicatie, zelfvertrouwen, grenzen... 't was een hoopje ongeregeld. Daardoor ontrafelde ik stapje per stapje. Nu plant ik zaadjes en heb vertrouwen in iets bloeiends. Ik ben veel meer 'IK' en dat is gewoon heel fijn!  Dank je wel Annelies!"

Bola de fuego ☄️Jacinta
- Mooimaker, Onderneemster in de dop, Mama van 2 straffe madammen

"Van chaos en stress naar structuur en ontspanning."

"Nadat mijn lichaam aan de alarmbel trok, afgelopen lente, moest ik ingrijpen. Vermoeidheid bepaalde mijn doen en laten.  Hoewel, ik wist heel goed dat teveel hooi op mijn vork had. Maar ik slaagde er zelf niet in om de cirkel te doorbreken. Ik dacht: 'Als 27-jarige moet ik dat toch allemaal wel kunnen?!' 


Bij Annelies had ik gelijk een klik. Want ik voelde meteen: zij gaat mij hier doorheen helpen! En jawel, dat gebeurde. Met Stress de Baas gaf Annelies me inzicht in wat voor mij echt belangrijk is.

Door haar heb ik 'Nee'  leren zeggen tegen dingen die mijn energie wegnemen. Het is een verademing dat ik nu 'Ja' kan zeggen tegen dingen die me energie geven, zonder schuldgevoel. 


Daardoor heb ik nu de touwtjes van mijn leven terug in handen door goed te plannen. Er is heel wat hooi van mijn vork af. Zodat ik nu terug ontspannen door het leven kan gaan. Daarom ben ik Annelies dan ook enorm dankbaar voor de ommekeer die ze bij mij teweeg heeft gebracht.  Eeuwige dank!"

Lendy Jacobs
- Onderneemster in bijberoep, Eigenaar van ByFonzie, Baasje van Fonzie, Verbouwer

"Mijn leven is tekort om niet te stralen!"

"Eerst startend co-ouderschap en motivatieproblemen op  het werk. Daarna fysieke klachten zoals maagproblemen en migraine doken in mijn leven op.  Dankzij de tools van Stress de Baas kon ik snel opnieuw aan de slag.  


De opdrachtjes daagden me uit. Daarnaast hebben ze me doen beseffen dat ik méér wilde. En dat ik uitdaging nodig had om niet uitgeblust te raken.


Annelies heeft me zowel op privé als op werkvlak heel veel inzichten gegeven. Daardoor ben ik nu gelukkig. Dat heeft ertoe geleid dat ik me over mijn grootste angst kunnen zetten en ik heb een tweede prachtige dochter. Tegelijk doet haar zus het enorm goed en kan ik alleen maar gelukkig zijn. Annelies spreekt heel vaak over mijn lach en dat ik een zonnetje ben dat kan stralen. Daar hou ik me steeds weer aan vast, want het leven is te kort om niet te stralen."

Stefanie Topolovec
- GOK coördinator, Mama van 2

Het volledige programma Stress de Baas 
Live en helemaal voor jou.

Als jij dus de beste versie van jezelf wilt worden, zonder schuldgevoel, chaos en stress in je leven, dan is er geen beter systeem. Dit is PRECIES wat ikzelf had nodig  gehad om mezelf en mijn kinderen een hoop leed te besparen. Het zou mij 50.000 € en 10 jaar research hebben bespaard.

Beveiligd betalen

"Ik kan zeker stellen dat Stress de Baas mijn leven heeft veranderd in de positieve zin."

"Annelies heeft mij laten inzien dat mijn energie niet eindeloos is, dat ik keuzes moet maken en vooral ook tijd voor mezelf. Dankzij Stress de Baas bekijk ik het leven nu helemaal anders.


Daardoor stel ik mijn prioriteiten anders. Nu probeer ik te gaan voor de dingen die voor mij belangrijk zijn. Soms glij ik toch weer wat af naar mijn vroegere levensstijl en dan gebruik ik de truckjes die Annelies me leerde. 


Daarnaast kan ik ook altijd op de steun van mijn gezin rekenen die er mee op toezien dat ik niet herval. Ik kan zeker stellen dat Stress de Baas van Annelies mijn leven heeft veranderd in de positieve zin."

Inge
 - Adviseur, Onderneemster, Mama van 2
Annelies De Roover

Bedenker van Stress de Baas

Over Annelies

Annelies De Roover heeft meer dan 1.500 ondernemende vrouwen in België en Nederland geholpen, uit overspanning en burn-out.
Niet één heeft een terugval gehad. Het is haar missie om ondernemende vrouwen te leren (h)erkennen wie ze werkelijk zijn. Zodat ze controle grijpen in hun leven. En van daaruit met gezonde grenzen hun plek in de wereld écht in nemen.


Daarnaast is ze...

 • Mama van 2 tieners, met een handleiding
 • Energie transformator
 • Zaakvoerder Pop-coaching BV
 • Bedenker van de Energie-methode ™

Wat ga je leren en ervaren tijdens  Stress de Baas?

Module 1 - Van Angst naar Vertrouwen

Angst is een slechte raadgever. En als je last hebt van stress, dan zit je in de overlevingsmodus. Je scant voortdurend jouw omgeving naar 'bedreigingen'.  Je voelt je onrustig, gefixeerd op je omgeving. Kortom een zekere mate van angst regeert jouw leven.

Jammer genoeg zorgt angst ervoor dat je slechte beslissingen neemt. Beslissingen die je nog verder van jezelf verwijderen.  Hoog tijd dus om die angst om te buigen naar vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, jouw capaciteiten én in het leven zelf. Dankzij de stap voor stap aanpak kan jij het ook! Beloofd.

Module 2 - Stress less Mindset

Je leert welke mindset jou vooruit gaat helpen, in plaats van jou in overlevingsmodus te houden. 

We gaan aan de slag met weerstand. En je krijgt gelijk een boost, zodat je moed krijgt. Daardoor ga je er weer in geloven.


Daarnaast krijg je een duidelijk zicht op de impact van stress op jouw leven.  Zodat je er zo snel mogelijk weer vanaf komt. Met de handige tool kan jij, voor altijd, de vinger aan de pols houden in jouw leven.


Doorheen de dag doe je ook praktische oefeningen om stress te ontladen, om jezelf op te laden en om jezelf af te schermen voor stress van buitenaf. Immers, enkel in de praktijk leer je om een low stress, high energy-lifestyle te ontwikkelen.

Module 3 - De 3 stapstenen naar jouw eindeloze energiebron

Met de resultaten van mijn onderzoek leer je het geheim van 1000-den succesvolle vrouwen. Je ontdekt de 3 bouwstenen die nodig zijn om jouw eindeloze energiebron te vinden. Daardoor weet je meteen waarop jij moet inzetten om een gelukkig leven vanuit passie te kunnen leiden. En jouw plek in de wereld ook echt in nemen.  

Module 4 - Integratiesessie

In deze module ontdek je wat mensen stressgevoelig maakt. En wat jij kan doen om jouw stressgevoeligheid te verminderen. Daarnaast zoomen we in op de dingen in jouw leven die stress bij jou triggeren.  Zo kan jij deze valkuilen perfect vermijden. Ten slotte maken we een anti-stress-plan speciaal op jouw maat.


Bij het Stress de Baas seminar horen ook nog twee individuele gesprekken: het intakegesprek en het afsluitend groei-gesprek. 


Kortom, Stress de Baas is niet zomaar een seminar. Het is een traject van een week, waarmee jij echt het verschil in jouw leven gaat maken. 

Kom jij ook naar Stress de Baas?

 • Theorie én Praktijk 
 • Individuele én Groepsoefeningen 
 • Live gegeven door een expert
 • Fysiek werkboek wordt aan huis geleverd 
 • Echte interactie met andere deelnemers 
 •  Veel extra's 

Beveiligd betalen


Als jij vandaag al wil beginnen

Wil jij in afwachting van de volgende editie van Stress de Baas alvast tips, inspiratie en bondgenoten ontmoeten? Sluit je dan aan bij onze Stress de Baas-community op Facebook.  Vraag vandaag nog toegang.

Veel Gestelde Vragen Over Het Seminar

Is zo'n online seminar even interactief als een live event?

Hoe houd ik het een hele dag vol achter die computer? Is dat wel gezond?

Hoe krijg ik dit thuis geregeld?                       

Krijg ik online wel evenveel waarde als in een live event?


Copyright - BalansHarmonieVeerkracht

>